Iarna car si vara sanie

0

Directorul festivalului internaţional de umor ,,Revelionul Caricaturiştilor’’, Nicolae Petrache, pare să ilustreze foarte bine în această perioadă zicala românească ce spune că omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car. Deşi evenimentul, pe care l-a iniţiat cu 15 ani în urmă, se va desfăşura conform tradiţiei în ultimul week-end din noiembrie, pregătirile sunt în toi.

Directorul Casei de Cultură de la Urziceni, Nicolae Petrache, spune că tema de anul acesta – ,,O tempora, o mores’’, a fost aleasă deoarece despre criză au vorbit alţii înainte, iar subiectul ar putea părea desuet.

Astăzi s-au pregătit plicurile care vor fi trimise către participanţii de la ediţiile precedente. Corespondenţa va include un catalog cu lucrări premiate la ediţiile de până acum, dar şi regulamentul concursului, al cărui termen limită pentru trimiterea lucrărilor este 16 noiembrie.

Printre numele mari care ar putea sosi în noiembrie la Urziceni se numără Varujan Vozganian, cu care Nicolae Petrache s-a întâlnit la un alt festival de profil, la Gura Humorului. O altă prezenţă aşteptată cu interes este cea a portretistului Sergiu Grapă, care va reveni la Urziceni după o absenţă de nouă ani.

Ediţia 2009 a ,,Revelionului Caricaturiştilor” se va desfăşura între 27 şi 29 noiembrie.

Robert Viorel Dinca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.