Icoana făcătoare de minuni la Slobozia

7

În Săptămâna Luminată, la Slobozia va fi adusă Icoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Neamţ.
Evenimentul religios este prilejuit de hramul de primăvară al Mănăstirea Sfinţii Voievozi, sărbătorit pe 20 aprilie, de Izvorul Tămăduirii.
Icoana va fi primită în Eparhie miercuri după amiază, la 16:30 la Catedrala Episcopală şi va fi urmată de slujba de Te Deum.
După slujbă, Episcopul Vincenţiu, soborul de preoţi şi credincioşii vor pleca într-o procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, unde icoana va fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaş, spre închinare tuturor credincioşilor.
Vineri, în ziua sărbătorii hramului Mănăstirii, Sfânta Liturghie va fi săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, iar la slujbă vor participa toţi membrii clerici ai Permanenţei Consiliului Eparhial, preoţi, autorităţilor locale, judeţene şi credincioşi.
Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne spre închinare până marţi, 24 aprilie 2012, orele 10:00, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Sfânta Mănăstire Neamţ.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

7 comentarii

  1. Credinta s-o avem fiecare dintre noi in inima si suflet, dar nu bataia de joc la care ne indeamna popii sa fim participanti. Mai putina lacomie si mai mult bun simt!

  2. Chiar daca exista un interes financiar ,sa-i zicem o afacere este bine sa mergem s-o vedem.Nimeni nu te obliga sa dai bani.Nu cred ca s-a impus o taxa.Apoi este o icoana f veche.Unii merg la muzeu sa vada picturi celebre.Platesc o taxa.Aici teoretic este gratis.Macar pentru asta!
    Apoi spectacolul oferit de oameni este tot gratis si util.Lasati acei popi cu interesul lor financiar.Asa e peste tot.Sa luam ce e frumos.O icoana f veche cu un trecut zbuciumat este la noi in oras.
    O mica plimbare nu strica nimanui.Credincios sau necredincios.Atata agitatie…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.