Icoana Maicii Domnului în procesiune la Slobozia

5

foto: Florin Floreanu

Procesiune fără precedent la Slobozia. Mii de pelerini din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor au venit să însoţească Icoana Maicii Domnului, adusă de la Floreşti cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril.
Icoana făcătoare de minuni a fost primită la Catedrala Episcopală din Slobozia, purtată în procesiune pe străzile oraşului şi depusă spre închinare în curtea Mănăstirii Sfinţii Voievozi, pentru cinstirea hramului de toamnă al celui mai vechi locaş de cult din Eparhie. Cu flori şi smerenie, enoriaşii din Ialomiţa şi Călăraşi au însoţit alaiul cu gând de ajutor în neputinţele fiecăruia.
Conform programului, miercuri, de la ora 7 se vor oficia Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului şi Sfânta Liturghie, iar seara Priveghere cu Litie în cinstea Sfinţilor Arhangheli.
În ziua sărbătorii hramului Mănăstirii, Sfânta Liturghie va fi săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vicenţiu, iar până Duminică se vor ţine slujbe în cinstea Maicii Domnului. Icoana Făcătoare de Minuni va rămâne spre închinare până luni, 12 noiembrie, la orele 10, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Sfânta Mănăstire Floreşti din Episcopia Huşilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Cred ca biserica face exces de zel prin astfel de manifestari. Iata, acum se aduce in fata enoriasilor “celebra” icoana facatoare de minuni de la… Floresti. Daca ati intreba pe toti cei care ieri au defilat prin Slobozia, pun pariu ca nici 5% nu stiau nimic despre aceasta icoana. A aparut acum vreo saptamana un articol (nu-l gasesc acum) prin care BOR chiar incuraja astfel de pelerinaje, mai ales vazand cu ce rezultate s-au incheiat manifestarile similare din ultima luna (din Iasi si Bucuresti), si cand zic “rezultate” ma refer la ce s-a gasit in cutiile cu donatii.Va vine sau nu sa credeti, la Iasi s-au strans aproape 2 milioane de euro!, de aceea nici cutiile nu mai erau cutii obisnuite, ci ditamai… containerele! Este, undeva, si o perversitate, fiindca acesti bani sunt adunati de la cei mai saraci, cei mai indreptatiti sa fie ajutati, cei mai coplesiti de soarta dintre semenii nostri.
    Sunt credincios, sunt ortodox, dar, sincer, nu cred ca asa ceva este benefic, nici pentru enoriasi (este evident) si nici pentru biserica (pierde ca imagine)…

  2. S-au laudat cei de la Episcopie ca va fi o organizare f buna. A fost chiar jalnica organizarea. Mii de pelerini au plecat dezamagiti pentru ca nu au putut ajunge la icoana, pentru ca, stand la rand, au trecut altii inaintea lor, si fiind batrani nu rezistau f mult. Fortele de ordine ce pazeau? S-a spus ca se va intra pe protoierii… Nu s-a mai tinut cont de nimic. Consilierii au disparut imediat… Jalnica toata organizarea. Alta data nu va mai veni lumea…

  3. credinta sau metoda perfecta de manipulare a maselor in scopul obtinerii unor foloase rapide (donatii, pomeni, etc…) sau pe termen lung, in apropierea alegerilor???!!! sa fie oare o forma de campanie electorala? cert este faptul ca Dumnezeu este doar in sufletul oamenilor si nu in manifestarile de acest gen..

  4. biserica nu mai are de mult timp o imagine. e ceva infect, putred, satanic in atitudine si scopuri. vorba unui preot de duh ce spunea acum niste ani “sa ne fereasca sfan”tu’de o dictatura a bisericii ca in timpul inchizitiei…”. comunistii incepusera ceva extrem de insipirat cu daramarea si distrugerea bisericii. biserica, nu uitati, pana in secolul 19 detinea aproape toate suprafetele agricole din tara. spre ex biserica cernica avea candva cam tot judetul ialomita, calarasiul, o buna parte a ilfovului si parti din prahova, buzau si braila in proprietate. taranii aia la randul lor petru cine credeti ca lucrau, a cui proprietate erau? sper ca dumnezeu, daca exista, sa se trezeasca si sa faca o curatenie solida prin biserici. ca altfel e de rau ptr noi toti.

  5. o fărâmă de Dumnezeire există în fiecare dintre noi. depinde cum o păstrăm sau o întinăm, prin ce căutăm, prin cum ne atragem foloasele, prin cum înţelegem să ne trăim viaţa asta… preoţii sunt şi ei oameni, mai mult sau mai puţin inspiraţi în misia lor. nu judecându-i pe ei ne salvăm noi sufletele! mulţimile care merg periodic la moaşte sau în pelerinaj nu sunt mânate de la urmă ca nişte necuvântătoare, au cel puţin o experienţă personală legată de o minune Dumnezeiască…unii oameni sunt încercaţi mai mult iar alţii mai puţin… puţină smerenie nu strică nimănui. mai devreme sau mai târziu această lecţie o aflăm toţi, enoriaşi sau prelaţi.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.