Impozite şi taxe on-line

0

În scurt timp, orice persoană cu cont în bancă îşi va putea plăti taxele şi impozitele datorate pe proprietăţi prin intermediul serviciilor bancare.
Se încearcă astfel să se faciliteze achitarea datoriilor către bugetele locale ale cetăţenilor care deţin terenuri sau case în alte localităţi decât cele de domiciliu.
Trezorierul şef, Gheorghe Mocanu, precizează că în prezent, impozitele pe teren şi locuinţe se pot plăti doar la administraţiile locale, dar în scurt timp ialomiţenii stabiliţi oriunde în ţară sau în străinătate îşi pot achita datoriile de acasă direct din contul personal.
Pentru plata dărilor pe proprietăţi prin intermediul serviciilor bancare, ministerul de finanţe îşi va deschide câte un cont la Băncile din program..
Gradul de neîncasare a taxelor şi impozitelor locale din mediul rural este şi o consecinţă a imposibilităţii de plată la distanţă a acestora. În toate localităţile judeţului sunt case în care nu se mai locuieşte permanent, iar moştenitorii acestor proprietăţi ajung rar sau deloc în comunitatea de baştină, motiv pentru care omit plata taxelor şi impozitelor datorate la bugetul local.
Clementina Tudor,www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.