Impozite și taxe Slobozia: încasări peste aşteptări

0

TaxePeste 70% din taxele şi impozitele locale s-au colectat la nivelul municipiului reşedinţă, în primele nouă luni ale anului.
Încasările pentru principalele categorii de impozite, comparativ cu estimările făcute, au crescut la impozitele pe proprietate şi însumează 11, 5 milioane de lei, cu  un grad de colectare 65%.
De data aceasta persoanele fizice s-au dovedit mai conştiincioase şi au trecut pe la ghişeele primăriei pentru plata taxelor la bugetul local în proporţie de peste 80%. 
În ceea ce-i priveşte pe contribuabilii persoane juridice, doar  60% dintre aceştia au reuşit să-şi achite dările, iar restanţele sunt în mare din cauza blocajului din piaţa de investiţii. 
Directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Slobozia, Virginia Adam, precizează că în primele nouă luni peste 22.000 de locuitori ai oraşului şi-au achitat dările la bugetul local.
Pentru recuperarea sumelor restante s-au emis peste 2.000 de somaţii şi titluri executorii, iar valoarea acestora se ridică la peste 6 milioane de lei. În cazul în care debitorii nu deţin venituri urmăribile, executarea silită se va extinde asupra bunurilor din proprietatea acestora.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedentHoțul alpinist
Articolul următor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.