În Bărăgan, hectarul de pământ se vinde de trei ori mai scump faţă de primăvara anului trecut

2

FLR_0338

În zonele legumicole ale judeţului, 10.000 de metri pătraţi s-au vândut şi cu 4.800 de euro, iar la Arad preţul unui hectar de pământ a ajuns la 7.500 de euro.
Costul de achiziţie a terenurilor depinde de interesul străinilor de a cumpăra proprietăţi agricole în România, iar sumele mari de bani oferite de aceştia îi vor tenta pe mulţi dintre ialomiţeni.
Primarul Alexandru Dinu de la Mihail Kogălniceanu precizează că în 2004, un hectar de teren se putea cumpăra cu 8 milioane de lei. Preţul a evoluat în aproape 10 ani până la 200 de milioane de lei vechi:
audio Alexandru DINU
Pentru ialomiţenii care trăiesc de pe urma muncii pământului, vânzarea terenurilor nu intră în discuţie, indiferent câţi bani le-ar da cineva. Ţăranii adevăraţi ştiu că pământul este inestimabil:
audio PĂMÂNT
Din 2014, străinii vor putea cumpăra terenuri în România şi ca persoane fizice, oferind preţuri foarte bune faţă de piaţa internă, ceea ce va mări tentaţia înstrăinării terenurilor. Până acum, în estul judeţului au fost achiziţionate de străini peste 2.000 de hectare agricole.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Pentru a desavirsi opera de distrugere a tari inceputa dupa 89 asta este ultima lovitura ca aceasta tara sa fie a strainilor degeaba m-am nascut intr-o tara bogata caci de bogatiile tari beneficiaza toti tilhari din lume Am ajuns o tara de rahat ce-i condusa de un pirat care e bolnav la cap dar prostimea la votat Unde sinteti tovarasi la lupta zdrobiti orinduirea cea crunta si tilhara

  2. Şi dacă-l cumpără străinii pe persoană fizică, care-i problema? Ce bine ar fi să se tranzacţioneze vreun milion de ha pe minim 5000 de euro, să intre minim cinci miliarde de euro în ţară….ce s-ar duce-n consum, evident..şi de aici şi-o creştere a unor ramuri de producţie..auto, construcţii, fabricarea de mobilă…etc. Iar străinii ce vor cumpăra ..o să-şi lucreze altfel terenul…şi n-o să fie tembeli ca legumiltorii noştri, ce înfiinţează culturi după ureche, fără prognoze fără contracte…dacă într-un an a mers bine un produs….anul următor toţi cultivă acel produs…şi-o iau în bot dacă se face…că de supraproducţie se prăbuşeşte preţul….ca la varză anul ăsta. Dar mai sunt “gioni” d’ăştia…ce-au citit doar “capra cu tre iezi”, “pisica-n cizme”sau “Revoluţie şi reformă”..şi nu ne vindem ţara, ne-o fură hoţii străini..exploatatorii nemiloşi))

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.