În Bărăgan, merii şi corcoduşii au rodit a doua oară

12

FLR_0374

Vremea primăvăratică a făcut ca pomii fructiferi să înflorească din nou şi chiar să aibă rod în pragul iernii. Cum bruma a căzut târziu şi doar a ciupit plantele, grădinile de la ţară sunt pline de florile tuturor anotimpurilor, iar pe lângă tufănică şi crizanteme mai sunt înfloriţi toporaşii şi liliacul.
Bătrânii satelor spun însă că toamna lungă e semn de iarnă grea, dar se bucură de zilele calde şi mai ales că până acum au făcut puţin foc la sobă.
audio Toamna Tarzie
Meteorologii mai anunţă câteva zile calde şi însorite în Bărăgan, iar prima ninsoare a fost prognozată pentru 28 noiembrie.
Clmentina Tudor, www.radiocampus.ro

FLR_0421FLR_0420FLR_0391FLR_0361FLR_0409

12 comentarii

  1. Aşa o fi….dar “rodit”e folosit forţat…pentru senzaţional. Ajungea au înflorit unii pomi , ca să scoţi în evidenţă o toamnă lungă cu temperaturi ridicate.

  2. Bine doamnă….l-ajută natura pe Ponta, că doar d’aia am avut creştere economică,că se făcură cerealele)) Oricum rodit nu-i folosit corect…cuvântul exprimă producţie şi cred că se referă la un proces cert, nu la muguri,flori şi fete cu embrioni))Dar dacă vrei tu….io zic că şi crocodilul zboară))

  3. O să zic că eşti ambiţioasă şi orgolioasă,măi doamnă…şi că nu te-ai molipsit cu tupeul politicienilor ce-ţi trecură prin studiou să ne verse gogoşi electorale)) Da’ să bei tu compot de corcoduşe de toamnă şi să mănânci toată iarna mere din rodul merilor din fişierul audio, că io la ţară n-am de ce să mă duc ca să înţeleg sensul unui cuvânt clar))

  4. Hai că nu te-nţeleg…vorbeşti de misoginism şi victimizare total aiurea. Chiar nu te-am “atacat”…am comentat un titlu forţat,zic io, iar expresia “fete cu embrioni”nu are ceva cu misoginismul, dar probabil la tine la ţară şi misogin e înţeles cam ca roditul))Acum te-am ciupit cu simpatie,să ştii, nu te-am atacat))

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.