În colectivităţile din Slobozia au apărut primele cazuri de scarlatină la copiii din grădiniţe şi cămine

0

Scarlatina este o boală extrem de contagioasă şi se tratează numai sub supraveghere medicală de specialitate.

Medicii atenţionează că boala infecto-contagioasa se transmite pe cale aeriana, de la copiii bolnavi de scarlatina sau purtatorii de streptococ.

Perioada de incubaţie este de 3 până 5 zile, iar debutul este brusc cu febră, cefalee frontală,  durere de gât,  amigdale marite si rosii, iar ganglionii din regiunea gâtului se măresc şi dor.

Urmeaza erupţia cutanata cu papule mici si roşii, rugoase ca pielea de găină, ce apar la nivelul gatului şi se extind pe trunchi si membre.

Scarlatina se poate  complica prin apariţia de sinuzite, otite şi chiar septicemie până la hepatită si meningită toxică.

În cazul tratamentelor necorespunzătoare există şi complicaţiile tardive, de genul reumatismului articular acut si afecţiunilor renale . De aceea toti copiii cu scarlatina se interneaza obligatoriu in spital timp de 7-10 zile, unde primesc tratament cu penicilina.

La această dată, la spitalul de copii din Bucureşti sunt internate 3 cazuri de scarlatină din Slobozia. Copiii provin de la gradinita din zona MB-uri.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.