În dosarul de bancrută frauduloasă, Dumitru Bucșaru este cercetat sub control judiciar

0

jjyyyyy

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru va fi cercetat sub control judiciar în dosarul în care este cercetat pentru bancrută frauduloasă, după ce Tribunalul Ilfov a admis, printr-o decizie definitivă, cererea acestuia de înlocuire a măsurii preventive.
Dumitru Bucşaru era, din 6 martie, arestat la domiciliu. El a înaintat o solicitare în faţa instanţei prin care a cerut înlocuirea acestei măsuri preventive cu una mai blândă.
Cererea omului de afaceri a fost admisă de Judecătoria Cornetu, în 1 aprilie, însă nu a fost definitivă, motiv pentru care a fost contestată de procurori. În urma analizării contestaţiei, Tribunalul Ilfov a respins, luni, cererea anchetatorilor ca Bucşaru să fie în continuare menţinut în arest la domiciliu.
Astfel, magistraţii au stabilit ca omul de afaceri să fie cercetat sub control judiciar în perioada 6 aprilie – 3 iunie.
În acelaşi dosar mai sunt cercetate sub control judiciar alte două persoane – Alexandru Oprea Picu şi Alexandru Petre.
Patronul firmei care a construit complexul rezidenţial Green City din 1 Decembrie, Ilfov, Dumitru Bucşaru este suspectat că, alături de Picu şi Petre, a contractat un credit de 30 de milioane de euro pentru construirea complexului, iar după ce au intrat în insolvenţă, ar fi înstrăinat activele, prezentând evidenţe contabile nereale.
Dumitru Bucşaru este suspectat şi de distrugere, întrucât după intrarea în insolvenţă a societăţii Green City Construct, acesta ar fi luat din apartamentele din complexul imobiliar, care erau utilate complet, mobila şi centralele termice, pentru a nu le preda lichidatorului judiciar, au mai spus surse din rândul anchetatorilor.
În urma percheziţiilor, dintre aceste bunuri au fost recuperate aproximativ 30 la sută. Mai multe centrale termice, instalaţii sanitare şi uşi au fost găsite la locuinţa vărului omului de afaceri, Ion Bucşaru, ridicat, la rândul său, de poliţişti, declarau surse din Poliţie.
Prejudiciul produs în acest dosar a fost estimat, până în prezent, la 1,5 milioane de lei.
Poliţiştii ilfoveni au făcut, în 5 martie, în acest dosar, percheziţii în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Giurgiu, la locuinţele suspecţilor şi la societăţile comerciale controlate de aceştia.
Dumitru Bucşaru este fostul patron al clubului Unirea Urziceni şi este cunoscut drept un apropiat al lui Traian Băsescu şi al Elenei Udrea.
Green City este un ansamblu rezidenţial dezvoltat pe un teren de 120 de hectare, în localitatea ilfoveană 1 Decembrie.
Green City Construct este controlată de Dumitru Bucşaru şi de fiica acestuia, Iuliana Zenaida Bucşaru, prin intermediul firmelor Valahorum, Perfect City şi Comaico, potrivit datelor din 2011 de la Registrul Comerţului.
Cătălin Frangulea, Tribuna Ialomiței

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.