În familie la furat!

0

Marti dimineaţă o vânzătoare dintr-un magazin alimentar a anunţat poliţia că trei persoane ce păreau a fi tata, mama şi copilul, i-au sustras de sub tejghea 420 de lei.

Iniţial, familiştii i-au cerut vânzătoarei un pachet de ţigări. Înainte să plătească, s-au arătat interesaţi să cumpere şi alte produse, solicitând în acest fel  vânzătoarei să se deplaseze către combina frigorifică. Profitând de neatenţia femeii şi de absenţa martorilor, cei trei au sustras suma de 420 de lei din sertarul aflat în spatele tejghelei, dupa care au părăsit magazinul.

În baza semnalmentelor descrise de reclamantă, poliţişii au întocmit portretul robot al autorilor şi continuă cercetările în vederea identificării acestora.

Poliţiştii avertizează că hoţii, care acţionează “în familie”, folosesc copii pentru furtul diverselor articole sau pentru a crea o diversiune care să acopere infracţiunea.

Clienţii cu gând de furat pot fi identificaţi relativ uşor, pentru că privesc mai degrabă în jurul camerei, decât la anumite produse şi evită contactul vizual prelungit cu personalul magazinului.

Într-o astfel de situaţie se recomandă să se facă în aşa fel încât suspectul să îşi dea seama că a fost identificat. Vânzătorii sunt sfătuiţi să li se adreseze direct cu întrebarea dacă le pot fi de folos şi să-şi găsească de lucru chiar în preajma acestora.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.