În Ialomiţa, 280 de crescători de animale au solicitat subvenţie pentru 30 de mii de oi şi circa 6 mii de capre

0
Cererile au fost înregistrate la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în cadrul campaniei 2010, până la data de 25 mai.
Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, efectivul din exploataţie trebuie să fie de minimum 50 capete ovine femele, respectiv 25 capete caprine femele, vârsta acestora fiind de cel puţin un an până la data de 31 martie 2010.
Totodată, efectivul pentru care se solicită prima trebuie să fie identificat şi înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor la data depunerii cererii şi trebuie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere, în perioada 1 iunie – 31 august 2010. Dacă în urma verificărilor se constată diferenţe între numărul animalelor solicitat la plată şi numărul animalelor eligibile, se aplică reduceri sau excluderi de la plată.
La nivel naţional, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a înregistrat 13.600 cereri, pentru un efectiv de aproximativ 2 milioane capete ovine/caprine, termenul limită pentru a solicita Plata Naţională Directă Complementară fiind 31 mai 2010. Anul trecut au fost depuse de trei ori mai multe cereri pentru un efectiv de 6,8  milioane capete ovine/caprine.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.