În Ialomiţa, 72 de persoane primesc indemnizaţii de revoluţionari

5

Preşedinţii asociaţiilor de revoluţionari din judeţele care alcătuiesc euroregiunea Sud-Muntenia s-au întâlnit săptămâna trecută cu prefecţii judeţelor Ialomiţa şi Călăraşi, pentru a stabili cu exactitate numărul femeilor şi bărbaţilor care primesc ajutor financiar de eroi ai revoluţiei din ‘89.
Astfel, în Ialomiţa figurează cu indemnizaţii reparatorii lunare, acordate conform legii, în baza recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989: 39 de beneficiari de ajutoare financiare Luptător Remarcat prin fapte deosebite, 7 pentru părinţi de Erou Martir; câte 6 pentru Luptător Rănit şi urmaşi de Erou Martir; 5 pentru beneficiarii de indemnizaţii Luptător Rănit, cu gradul 2 de invaliditate; 5 pentru gradul 3 de invaliditate şi 4 indemnizaţii pentru soţie de Erou Martir.
În total, Casa Judeţeană de Pensii Ialomiţa plăteşte lunar, pentru cele 72 de persoane, indemnizaţii în sumă de 178.000 lei.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

5 comentarii

 1. sa le fie rusine! niste impostori, pacat ca nu le demascati adevarata fata…
  au prins un tren si s-au dat mari revolutionari cand ei tremurau sub pat sau dupa perdea… HOooo, sa le fie rusine ca mananca banii degeaba…
  adevaratii revolutionari nu au avut niciodata pretentii la indemnizatii…in asociatia asta s-au strans numai impostori…

 2. Pe saitul SSPR (linc) este publicat un comunicat semnat de domnul George Costin, în care se dau amănunte despre eforturile financiare ale statului pentru plata indemnizaţiilor de revoluţionar.
  Aflăm din acel comunicat că în prezent sînt în plată 13696 indemnizaţii de revoluţionar, din care 2059 – urmaşi erou martir, 2226 – răniţi, 588 – reţinuţi, 169 – răniţi şi reţinuţi (prin deducţie, restul de 8654 trebuie să fie pentru luptători remarcaţi prin fapte deosebite; dar numărul acestora este mai mare căci există urmaşi de eroi martir, răniţi sau reţinuţi fără indemnizaţii). Efortul financiar total al statului pentru plata acestor indemnizaţii este de 0,03% din PIB, afirmă domnul Costin.
  Legea 341/2004 acordă drept de indemnizaţii necondiţionat doar pentru răniţi, reţinuţi, şi “răniţi şi reţinuţi”. Luptătorii remarcaţi prin fapte deosebite au drept de indemnizaţii doar dacă realizează venituri mai mici decît salariul mediu pe economie, iar “participanţii” (în număr de 189) nu au drept la indemnizaţii. Aceasta ar putea fi explicaţia diferenţei între numărul indemnizaţiilor aflate în plată şi cel al revoluţionarilor cu certificat preschimbat care au apărut în Monitorul Oficial nr. 467 bis (linc), care este de 21243 de persoane.
  Observ că, conform comunicatului domnului Costin, absolut toţi răniţii, reţinuţii şi urmaşii de eroi martir care apar în Monitorul oficial 467 bis din 7 iulie 2010 sînt consideraţi că primesc indemnizaţii, ceea ce nu cred că e adevărat. Mai ales la urmaşii de eroi martiri trebuie să existe destui care nu primesc nici un ban, deoarece art. 4 alin. 2 din Legea 341/2004 (linc) spune că soţul supravieţuitor primeşte indemnizaţie doar dacă nu s-a recăsătorit iar copiii celor ucişi în revoluţie primesc indemnizaţii doar “pînă la majorat sau pînă la terminarea studiilor, fără a depăşi vîrsta de 26 de ani”. Cum au trecut 21 de ani de la revoluţie, mulţi copii de eroi-martir au isprăvit studiile sau au depăşit 26 de ani, deci nu mai primesc indemnizaţii. Teoretic ar putea exista şi răniţi sau reţinuţi care să nu primească indemnizaţii, căci aceasta e condiţionată de depunerea unei cereri, ca să nu mai vorbim de persoanele care au răposat în această lungă perioadă de preschimbare a certificatelor.
  Textul complet al comunicatului SSPR:
  COMUNICAT
  În ultima perioadă, pe unele posturi de televiziune a fost declanşată o acţiune de intoxicare a opiniei publice şi de denigrare a revoluţionarilor din Decembrie 1989.
  Avem destule indicii care ne conduc spre concluzia că această campanie murdară se datorează implicării revoluţionarilor în eradicarea corupţiei din sistemul judiciar, dar şi a alăturării acestora la societatea civilă care doreşte, chiar şi la 21 de ani de la Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, o rupere totală de trecut şi a îndepărtării din structurile statului a celor care au avut legături cu fosta securitate sau cu puterea comunistă.
  Sperăm ca poporul român să realizeze faptul că atacuri venite de la persoane care au multe pe conştiinţă (criminali, informatori, securişti implicaţi în afaceri dubioase, devalizatori de bănci, instigatori la înşelarea populaţiei şi sărăcirea acesteia prin jocuri piramidale sau fonduri de investiţii etc) sînt atacuri nefondate împotriva unor oameni care au dat viaţă democraţiei româneşti. Dar vorba românului “Cine seamană vînt, culege furtună.”
  Pentru corecta informare a opiniei publice, conform bazei de date a S.S.P.R., la nivelul lunii septembrie, efortul financiar privind revoluţionarii se prezintă astfel:
  Total deciziilor în plată aflate la casele de pensii este de 13696 persoane dintre care:
  2059 – urmaşi erou martir
  2226 – răniţi
  588 – reţinuţi
  169 – răniţi şi reţinuţi
  Presupunînd că toate aceste persoane cărora casele de pensii locale le-au emis decizii de plată a îndemnizatiilor, ar încasa suma lunară totală prevazută de Legea 341/2004, efortul financiar la nivel de an nu depăşeşte procentul de 0,03% din PIB.
  Plata unor îndemnizaţii restante pe care actualul guvern a fost nevoit să o suporte în condiţiile crizei economice se datorează faptului că fostele conduceri al S.S.P.R. şi C.P.R.D. din anii 2004-2009, au aplicat în mod discriminatoriu prevederile legale, de cele mai multe ori favorizînd clientela politică.
  Ca exemplu: S.S.P.R. a fost nevoit ca în cursul anului 2010 să plătească peste 4 mld. lei despăgubiri pentru nepunerea în aplicare a unor hotărîri judecătoreşti definitive şi executorii de către conducerile anterioare.
  Apare legitima întrebare: Care este scopul ascuns al acestor atacuri asupra unor EROI AI NEAMULUI?
  Nu cumva în absenţa altor forţe se încearcă găsirea unei mase de manevră?
  SECRETAR DE STAT,
  GEORGE COSTIN

 3. De aceea Romania sa dus dse RAPA.Datorita oamenilor mincinosi si hoti.” Luptător Remarcat prin fapte deosebite”Ce fapte deosebite au facut acele persoane?Sa fiu sincer eu as pune aceste persoane la zid,pentru faptul ca nu au scrupule,de constiinta nu mai vorbim,nu stiu ei ce este o mustrare de constiinta.Cinci persoane ca Teculescu,ar fi de ajuns sa curete mizeria din Ialomita.Acele persoane care au acceptat sa se dea acesti bani pentru”chipurile”revolutionari sa fie arestati si torturati,iar cei care primesc acei bani degeaba sa li se ia toate drepturile si bineinteles inchisoare pe viata.Deci va dati seama cata ura am pe ei si pe toti ca aceste ANIMALE.Sa aveti un an de rahat domni revolutionari hoti si mincinosi. Daca este careva care se simte jignit sa ma contacteze.

 4. Istoria va judeca tradatorii de neam si tara, impostorii deghizati in revolutionari. Tara e aici si datorita voua. Ai DOAMNE grija sa plateasca!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.