În Ialomiţa a fost lansată campania “Votul ilegal înseamnă închisoare”

0

Instituţia Prefectului, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” se preocupă de buna desfăşurare a alegerilor din 22 noiembrie.

Prefectul Mădălin Teculescu spune că scopul campaniei este de conştientizare a cetăţenilor împotriva fraudelor electorale.

Potrivit „Conceptului pentru organizarea comunicării în perioada campaniei electorale şi în timpul alegerilor pentru preşedintele României”, elaborat de  M.A.I, la nivel local s-a constituit Centrul judeţean de comunicare, din care fac parte ofiţerii de relaţii publice din inspectoratele judeţene ale poliţiei, ai poliţiei de frontieră, jandarmeriei şi situaţiilor de urgenţă. Acesta va fi operaţionalizat la sediul Inspectoratului de poliţie al judeţului Ialomiţa, pe lângă Centrul Operaţional de Comandă, având program de lucru, pe durata campaniei electorale, în zilele lucrătoare, între orele 08.00 – 16.00, iar pentru zilele de 21 şi 22 noiembrie, respectiv 5 şi 6 decembrie va fi între orele 07.00 – 23.00. Pentru structurile de ordine şi siguranţă publică, M.A.I. a desemnat si un purtător de cuvânt al Centrului–o voce unică – purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspector Daniela Salaoru.

Tot pentru o mai bună desfăşurare a alegerilor, va exista un operator special în dispeceratul 112 care va prelua toate sesizările din teritoriu, fiecare informaţie sau înregistrare relevantă urmând a fi verificată în regim de urgenţă de organele de aplicare a legii.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.