În Ialomiţa, doar 5 societăţi comerciale s-au autorizat pentru comercializarea de articole pirotehnice

0

DSC_6692

De la începutul lunii noiembrie şi până în prezent, în cadrul campaniei naţionale ,,Foc de artificii“poliţiştii ialomiţeni au făcut 20 de controale în urma cărora au constatat 12 infracţiuni şi confiscat peste 2.600 de articole pirotehnice.
Şeful serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Valer Milea, precizează că firmele autorizate sunt din Feteşti, Slobozia, Amara, Urziceni şi Fierbinţi.
Condiţiile de comercializare a obiectelor pirotehnice sunt cu mult mai restrictive în România faţă de Bulgaria, Ungaria şi alte state ale Uniunii Europene, dar au fost luate pentru a stopa accidentele rezultate din utilizarea iresponsabilă a acestora. Comisarul şef de poliţie Valer Milea precizează că, aşa cum artificiile din categoria întâi se pot folosi în tot timpul anului, pocnitorile şi petardele sunt total interzise.
Articolele pirotehnice pot fi folosite doar în condiţii de siguranţă faţă de persoanele din apropiere, iar cetăţenii agresaţi de utilizarea haotică a acestora sunt sfătuiţi să sune la 112.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro    

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.