În Ialomiţa, înscrierile pentru testarea naţională au început de vineri

0

Cum luni este declarată zi liberă de Rusalii, cele mai multe unităţi şcolare au pregătit fişele de înscriere încă din 10 iunie, iar elevii care au promovat opt clase s-au putut înscrie pentru testarea naţională.
Aproape toate şcolile din Ialomiţa au încheiat înscrierile absolvenţilor de clasa a VIII a pentru evaluarea naţională. Oficial, termenul pentru înscrierea la examen începe pe 13 iunie, iar elevii au la dispoziţie trei zile pentru a depune cererile de înscriere. Practic, în aproape toate unităţile de învăţământ din judeţ, cererile elevilor au fost primite încă de vineri.
La Liceul Pedagogic, în data de 10 iunie, şaptezeci de absolvenţi s-au înscris pentru evaluarea naţională, cu unul mai puţin decât totalul elevilor din ciclul gimazial. Pe dinafară a rămas un elev corigent la fizică.
O situaţie similară se înregistrează şi la Şcoala cu clasele 1-8 din Giurgeni, unde toţi cei nouăsprezece absolvenţi au promovat şi s-au înscris de vineri la testarea naţională.
Elevii de clasa a opta se vor pregăti în această săptămână pentru cele două probe scrise ale testării, limba română şi matematică, primul examen fiind programat pentru luni, de 20 iunie.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.