În Ialomiţa, lupta cu evaziunea fiscală a început la nivelul buticarilor

0

Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi comisari ai Gărzii Financiare Ialomiţa au acţionat sâmbătă în Piaţa Agroalimentară Slobozia, unde au verificat doi agenţi economici. Pentru neregulile constatate, activitatea unuia dintre ei a fost suspendată 30 de zile.

La un bar-restaurant din Slobozia, au fost identificate 70 de pachete de ţigări cu timbre emise de autorităţile Republicii Moldova şi 36 litri de băuturi alcoolice spirtoase, netimbrate sau cu timbre deteriorate.

Produsele erau oferite spre comercializare şi au fost ridicate în vederea confiscării. Administratorul societăţii comerciale a fost amendat cu 8 mii de lei, şi s-a suspendat activitatea societăţii comerciale pentru 30 de zile.

În aceeaşi acţiune a mai fost verificat un agent economic din Piaţa Agroalimentară a municipiului Slobozia, cu activitate de comercializare legume şi fructe. La aprozar au fost găsite şi 60 de pachete de ţigări pe care, potrivit investigaţiilor, le oferea spre vânzare. Ţigările, care aveau aplicat timbru emis de autorităţile Republicii Moldova, au fost ridicate în vederea confiscării, iar comerciantul sancţionat contravenţional.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.