În Ialomiţa, numărul beneficiarilor de ajutor social a crescut în acest an cu aproape 2%

0

bani

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a înregistrat în primul semestru al acestui an peste 84.000 de beneficiari ai alocaţiilor şi ajutoarelor special acordate pentru susţinerea familiei, persoanelor cu handicap sau pentru cei care figurează în concediu de creştere copil.
În primele şase luni s-au efectuat plăţi şi către 55.000 de elevi, beneficiari ai alocaţiilor de stat, însă dacă aceştia au încheiat anul şcolar cu absenţe nemotivate, ajutorul de susţinere a familiei va fi diminuat sau suspendat pe perioada vacanţei de vară. La momentul actual peste 4.000 de părinţi sunt beneficiari ai ajutorului de susţinere a familiei.
Tot în primul semestru, peste o mie de ialomiţeni au primit indemnizaţie de creştere copil, însă numărul acestora a scăzut aproape la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 
În privinţa ajutoarelor de urgenţă, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a acordat un număr de 7 astfel de ajutoare băneşti pentru cazurile medicale grave sau urgente la tratament.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.