În Ialomiţa, persoanele cu dizabilităţi sunt căutate pe piaţa muncii

2

Oferta de angajare transmisă de Agenţia Judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă include 10 locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi din rândul persoanelor cu handicap.
Lista posturilor vacante mai cuprinde 10 locuri pentru absolvenţii de studii superioare, majoritatea la Ţăndărei, 6 posturi pentru studii medii, pentru ajutor casă de amanet, asistent medical la Urziceni, electrician auto, tehnician service, mecanic auto şi conducător întreprindere.
Cea mai bogată este oferta pentru muncitorii calificaţi în rândul cărora se caută pentru angajare 5 şoferi cu categoria D, 7 îngrijitori de animale, 5 vânzătoare, 10 operatori fabricare ulei, bucătar şi ospătari la Căzăneşti, paznici, mecanici şi electricieni la Malu.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Titlul induce in eroare, fiindca aceste persoane sunt cautate pentru ca angajatorii sa beneficieze de avantaje indirecte (deduceri la unele contributii sociale sau obligativitatea angajarii de astfel de persoane daca au un numar mare de salariati). Adica nu sunt cautate in mod deosebit ci doar pentru a scapa de o obligativitate. De fapt, observati ca se si subliniaza ca se cer persoane necalificate…

    Lucrurile stau cam asa: daca o firma are peste 50 salariati (sau 75, nu mai stiu exact), trebuie sa asigure minim 4% locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati. Altfel, firma va plati catre un fond de handicapati o suma oarecare, nu mica! Angajatorii, pentru a scapa de aceasta plata, anunta la fortele de munca aceste posturi (intentionat pentru persoane necalificate, cu un salariu minim) pentru a fi refuzate de orice doritor, dar atata timp cat notificarea exista la Oficiul de plasare a fortei de munca, angajatorii sunt absolviti de obligatie fiindca nu se prezinta nimeni…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.