În Ialomita s-a înregistrat în 2010 cea mai aspra iarna din ultimii 24 de ani

0

Zapada multa, bani multi pentru deszapezire, campanie electorala non-stop. Cand si cum trebuie sa se intervina pentru deszapezirea drumurilor judetene pe timp de viscol, este o polemica veche în Ialomita, între Consiliul Judetean si Prefectura. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut interventii non stop pe drumuri pentru ca nicio cale de acces sa nu se blocheze. Executivul Consiliului Judetean Ialomita opineaza ca  interventiile pe drumuri în timpul viscolului înseamna doar bani irositi.

Presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca, a precizat ca societatea de drumuri judetene a actionat în functie de baza legala  iar viscolul este o situatie de urgenta doar daca implica oameni izolati în nameti. Normativul privind prevenirea si combaterea înzapezirii drumurilor publice mentioneaza si raspunderea participantilor la trafic privind deplasarile pe timp nefavorabil.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Ialomita, Ioan Martin, a subliniat ca în toate cazurile de masini blocate între localitati, soferii au dat dovada de iresponsabilitate.

Deszapezirea drumurilor judetene se suporta din bugetul propriu al judetului Ialomita, mai exact din sumele defalcate din TVA. Pentru dezapezirea drumurilor nationale, banii vin de la Guvern, si au însumat la nivelul tarii 80 de milioane de Euro ceea ce presupune aproximativ cate 2 milioane de Euro la nivelul fiecarui judet.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Stefan Musoiu, a adaugat ca interventiile la nivel judetean au fost dictate de situatiile de urgenta, la costuri mult mai mici decat deszapezirile de pe drumurile nationale. Razboiul tacit al autoritatilor judetene are la baza râca politica a ultimilor 5 ani dintre PDL si PSD. Ambitiile politice sunt întretinute însa de inconstienta unor cetateni care fie au refuzat sa se deplaseze în timp util la spital, fie au dus în eroare echipajele de interventii. O alarma falsa s-a înregistrat la Moldoveni, unde dupa 6 ore de încercari ale ambulantei de a  ajunge la solicitare, pacientul a refuzat sa se mai deplaseze la spital.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.