În Ialomiţa se realizează al doilea – ca putere – parc eolian din ţară

3

_DSC7334

Investiţie record în energie verde în Ialomiţa.
Parcul Eolian Făcăeni va putea alimenta cu energie verde jumătate din gospodăriile judeţului.
Investiţia totală, de 200 de milioane de euro, este a doua ca mărime din ţară, şi este realizată de o multinaţională româno-portugheză care mai are 4 parcuri eoliene în Dobrogea. Morile de vânt din Bărăgan sunt de generaţie nouă şi pot asigura electricitate de la numai 9km/h a vitezei vântului.
audio Parc Eolian
Parcul eolian Făcăeni se ridică pe cel mai înalt platou al judeţului, în zona agricolă Vlădeni-Făcăeni-Mihail Kogălniceanu.
În teren s-a deplasat şi secretarul de stat în ministerul economiei, Bogdan Badea, în opinia căruia resursa de energie verde din Ialomiţa scurtează drumul spre independenţa energetică.
Demersul privind parcul eolian din estul judeţului a început în urmă cu 3 ani şi îi aparţine lui Marian Bălan. Fostul prefect susţine că preţul la factura de energie va creşte cu doar 4%.
Pentru primarii din zonă, investiţia a presupus şi realizarea a 50 de km de drumuri în teren, dar şi bani din autorizaţii. Preşedintele Silvian Ciupercă precizează că taxele au cuantificat venituri la bugetele locale şi judeţean de 2,1 milioane de lei.
Pentru realizarea parcului eolian Făcăeni, din circuitul agricol au fost scoase 141 de hectare de teren. În compensaţie, poate, investitorul a acordat în 2012 şi 2013 12 burse de studii în valoare de câte 1000 de euro fiecare unor copii din familii nevoiaşe dar cu dorinţa de a învăţa.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. investitorul a acordat sau “poate” a acordat burse?
    eu in poza pe langa ziaristi vad si cativa sacali cu ochii sclipindu-le la gandul viitoarelor contracte…gen consilierul popescu ionut Next energy si green energy…green house etc

  2. In primul rand ca pot alimenta cu energie oriunde in tara, in al doilea rand, datorita actiunii psd-istilor marian balan, ciuperca&co, pretul energiei va Creste DOAR cu 4%, ha, ha, ha. Mersi, psd, traiti bine, sacalilor, nu-i asa?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.