În Ialomiţa şomajul e în floare

3
Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la sfârşitul lunii septembrie, în baza de date figurau 10.732 de ialomiţeni fără un loc de muncă.
Dintre aceştia, peste 4.600 primesc indemnizaţie de şomer, însă pentru restul de peste 6.100 de persoane, perioada de şomaj s-a terminat. Mai mult decât atât, aceştia nu şi-au găsit loc de muncă, iar acum în prag de iarnă nu au niciun venit. În plus, şansele lor de a reveni pe piaţa muncii sunt foarte slabe.
În rândul şomerilor ialomiţeni, ponderea cea mai mare o au bărbaţii, însă şi numărul femeilor depăşeşte 4.300.
Dacă după primele şase luni, rata şomajului în Ialomiţa era de peste 11 procente, la finele lunii septembrie era de 10,2 %, în scădere faţă de cea înregistrată la sfârşitul lunii august, când s-a situat la valoarea de 10,6%.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. procentele prezentate sunt inutile.
    sunt doar niste variatii ale celor care termina perioada de somaj. dupa ce se termina perioada de somaj, nu mai e considerat somer, si procentul scade, dar situatia persoanelor respective se inrautateste.

    de ce nu se prezinta niste date realiste, care ne-ar ajuta cu adevarat sa intelegem situatia, de exemplu, cati oameni si-au gasit de munca luna respectiva, care este raportul intre cei cu locuri de munca si cei fara locuri de munca ( sau ce procent din populatia apta de munca are servici ), etc…

    nu v-ati plictisit de dade inutile, frumos colorate, care ascund un mare dezastru?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.