In Ialomita ziua alegerilor prezidentiale a fost mai linistita decat in primul tur desfasurat pe 22 noiembrie

0

Inca de la ora 7 dimineata poliţiştii şi reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române aflaţi în punctele de microfiltru constituite pe raza judeţului Ialomiţa, pentru prevenirea „turismului electoral”, au verificat 291 de autovehicule, din care 123 destinate transportului de persoane. Pentru nereguli s-au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, constatată o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere,  au fost reţinute 3 permise de conducere şi retrase 2 cărţi de identitate. De asemenea, în cadrul acţiunilor, au fost legitimate 642 persoane.

Pe raza  judeţului au fost instituite 11 puncte de microfiltru, în toate folosindu-se aparatură de înregistrare video pentru înregistrarea aspectelor care fac obiectul “turismului electoral” între judeţe şi intrajudeţean.

Pana la ora 16 procesul electoral în judeţul Ialomiţa a decurs normal, centrul de comunicare judetean ne-a informat ca nu au fost constatate infracţiuni, si fata de primul tur, ieri 6 decembrie a fost aplicată o  singura amenda în valoare de 1500 de lei administratorului unei societăţi comerciale din municipiul Feteşti pentru comercializarea de băuturi alcoolice în zona de protecţie a secţiei de votare.

Totodată, Centrul de Comunicare Judeţean Ialomiţa informează că poliţiştii ialomiţeni au finalizat verificările cu privire la unele aspecte difuzate pe un post naţional de televiziune, potrivit cărora, reprezentanţii unui partid politic ar fi oferit pe raza oraşului Amara sume de bani unor cetăţeni în schimbul obţinerii votului preferenţial. În urma investigaţiilor efectuate s-a constatat că aspectele semnalate nu se confirmă, însă în continuare, pe timpul desfăşurării procesului de votare, efectivele aflate în dispozitivele de siguranţă publică vor avea permanent în atenţie depistarea faptelor ce contravin prevederilor legale.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.