În integralitatea teritoriala, Slobozia va deveni în 2010 un oras rezidential

0

Consilierii locali au aprobat introducerea tuturor strazilor din municipiu la categoria A, cea mai mare treapta de impozitare.

Executivul primariei a motivat ca la acest moment toate strazile orasului au utilitatile prevazute la încadrarea de prima zona, si prin urmare, indiferent de adresa din buletin sau de distanta fata de centrul orasului, toti locuitorii vor plati pentru servicii egale.

Pentru câtiva dintre consilierii locali, masura excede unor reguli minimale de ierarhizare. Consilierul local PDL, Constantin Saracaceanu, apreciaza ca încadrarea tuturor zonelor din oras la categoria A este o forma mascata de crestere a impozitului pe proprietate.

În opinia consilierului PSD Emil Constantinescu, cetatenii care stau în centrul orasului au parte de mai mult mobilier urban, iar cei din zonele periferice de aer curat si liniste.

Conform proiectului de hotarâre adoptat, cota de impozitare pe locuinta va fi pentru cetateni de 0,1% din valoarea impozabila si se va ajusta la rangul zonei de încadrare. Pentru zona A, coeficientul este de 2,4 fata de 2,10 cât este prevazut la zona D.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.