În plin iureş de restructurare, Consiliul Judeţean Ialomiţa are 28 de funcţii publice vacante

0
Planul de ocupare al posturilor din administraţia judeţeană, Direcţia pentru Evidenţa Populaţiei şi Camera Agricolă, a fost aprobat de consilierii judeţeni în plenul ultimei şedinţe, pentru transmiterea situaţiei către Agenţia Naţionale a Funcţionarilor Publici.
Cu toată reducerea de personal din vară, Consiliul Judeţean încă mai figurează cu funcţii neocupate.
Consiliul Judeţean Ialomiţa funcţionează cu o capacitate redusă cu 25% din funcţiile publice prevăzute în schema de personal, ceea ce, spune vicepreşedintele Ioan Martin, a determinat economii semnificative la cheltuielile cu salariile.
Politica prudentă de personal a executivului Consiliului Judeţean a fost apreciată de consilierul democrat liberal, Nicolae Sitaru, făcând astfel dovada unui fair play politic.
Analiza apreciativă a scos la iveală că Oficiul de Consultanţă Agricolă a fost transformat în Cameră Agricolă, cu acelaşi număr de funcţii ocupate, fără a exista un act normativ de funcţionare. Observaţia aparţine consilierului PSD, Viorel NICA, iar precizările preşedintelui Silvian Ciupercă.
Dialogul a fost completat de intervenţia consilierului PDL, Ioan VEDE, cu întrebări referitoare la modul de funcţionare al Camerelor Agricole, în lipsa unor angajamente profesionale şi într-un context în care pământul încă se mai lucrează cu plugul tras de cai.
Fermierii tineri care doresc să acceseze fonduri, pentru finanţarea unor proiecte de investiţii, sunt primii vizaţi în strategia stabilită de executivul Consiliului Judeţean, pentru oferirea de consultanţă şi instruire.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.