În sfârșit: se redeschide spitalul Ţăndărei

5

foto: Florin Floreanu

De luni, spitalul orăşenesc Ţăndărei îşi reia activitatea.
74 de cadre medicale şi peste două sute de paturi sunt gata de săptămâna viitoare să preia pacienţii din zonă, care nu vor mai fi nevoiţi să ajungă până la Slobozia sau la Feteşti pentru controale şi urgenţe medicale:
audio spital Tandarei
Ialomiţenii din Ţăndărei şi zonele limitrofe au motive de mulţumire. Începând de luni urgenţele medicale sau internările pentru toate cele şapte secţii curente se vor efectua în spitalul din localitate, închis de la începutul lunii aprilie a anului trecut.
Primarul oraşului, Cristian Roman, spune că procesul de redeschidere a unităţii spitaliceşti a fost anevoios, dar cu o finalitate aşteptată de întreaga comunitate.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă a adus în discuţie nevoia unui sistem medical la standarde cât mai înalte, care impun o calitate a serviciilor, chiar dacă judeţul înregistrează în continuare un număr mic de paturi pe media de locuitori.
Prezent la inaugurare, preşedintele Casei Judeţene de Sănătate, Mihai Geantă a garantat în privinţa cheltuielilor prevăzute cu personalul cel puţin până la finalul anului. Lunar, suma alocată spitalului din Ţăndărei se ridică la peste 40.000 lei.
În calitate de manager interimar al Spitalului Orăşenesc Ţăndărei, Mioara Constantin precizează că în mare parte medicii se reîntorc în comunitate, dar există şi alte posturi care vor fi scoase la concurs.
Cei mai încântaţi de redeschiderea spitalului sunt, fireşte, locuitorii Ţăndăreiului. Localnicii spun că se simt în siguranţă având la îndemână cadre specializate care le pot oferi primul ajutor atunci când orice minut în plus contează în salvarea vieţi.
Întâmplător sau nu, spitalul din Ţăndărei este a treia unitate spitalicească din ţară care se redeschide în perioada campaniei electorale.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

5 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.