În tăcere la muzeu

0

Muzeul Naţional al Agriculturii din Slobozia a prezentat astăzi primul proiect cu finanţare nerambursabilă accesat de instituţie în aria tematică de educaţie culturală.
Intitulat ,,În tăcere la muzeu“ demersul se adresează publicului adult cu deficienţe de auz şi este coordonat de Magdalena Petre –Filip şi Angelica Buzoianu.
În calitate de manager al proiectului, directorul Gheorghe PETRE a declarat că activitatea desfăşurată în colaborare cu Asociaţia Naţională a Surzilor din România-Filiala Ialomiţa este un semn de normalitate în societatea zilelor noastre.
În cadrul programului, 18 persoane adulte cu deficienţe de auz vor fi prinse în activităţile curente ale Muzeului Agriculturii pentru a se familiariza cu obiceiurile şi meşteşugurile tradiţionale româneşti într-un spaţiu special amenajat. Valoarea proiectului este de circa 17.500 lei, din care 90% sunt bani nerambursabili asiguraţi de Administraţia Fondului Cultural Naţional. În calitate de contabil şef, Desdemona Spătărelu precizează că finanţarea acoperă achiziţiile de materiale şi birotică necesare activităţilor practice şi expoziţionale.
Prima expoziţie a proiectului este ,, Şcoala satului de odinioară“ şi a fost vernisată astăzi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.