În ultimele 12 luni, numărul slobozenilor fără un loc de muncă s-a triplat

2

Dacă la începutul anului 2009, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa erau 774 de persoane, la sfârşitul lunii decembrie, în baza de date figurau aprope 1.700 de şomeri.

Directorul Agenţiei, Nicoleta Staicu, spune că Slobozia a fost localitatea cea mai afectata de disponibilizări din tot judeţul.

Tot în anul 2009, totalul concedierilor a însumat, la Agenţia judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa, aproape 3.000i de persoane, dar concediate efectiv au fost o 1.800.

Elena Oancea

2 comentarii

  1. ,,Cheltuielile cu salariile în sectorul public au crescut de peste două ori între 2005 şi 2008 din cauza majorărilor salariale şi a numărului de salariaţi din sectorul bugetar”, se arată în prima scrisoare de intenţie din cadrul acordului cu FMI.
    “Anul trecut nu am văzut nişte măsuri foarte spectaculoase în direcţia limitării efectelor recesiunii. În 2010, Guvernul va trebui măcar să nu ia măsuri care să lovească în lichiditatea firmelor locale. Dacă ne uităm la ce s-a întamplat în ultima perioadă, vom vedea că în principal firmele cu capital românesc au fost lovite. Practic, firmele străine au acum mai puţini concurenţi locali decât aveau înainte“, a declarat Radu Crăciun, şeful departamentului de investiţii al Eureko România, citat de Forum Invest.

  2. Si câti or mai fi neinregistrati!!!!!!!!!!Si câti or sa mai fie!!!!!!!!!!Ce se face acum imi aduce aminte de CDR .Parca parte din guvernati actuali au mai fost pe acolo!Sau mi se pare??

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.