In ziua alegerilor s-au înregistrat 54 de sesizari privind eventuale incidente în legatura cu desfasurarea procesului electoral

0

Abuz in serviciu, darea de bani sau alte foloase pentru a determina alegatorul sa voteze cu un anumit candidat, dezlipirea amprentei de cauciuc de pe stampila, turism electoral cu ambulanta si altele- acesteau au fost incidentele sesizate in ziua alegerilor prezientiale la Centrul de Comunicare Judetean Ialomita.

Prezenta mare a slobozenilor la vot, sau o slaba organizare: asta pot sa spun daca iau in calcul ca nu  exista o sectie de votare prin care am trecut in care sa nu se fi format coada la usa iar oamenii sa nu fie nemultumiti de faptul ca trebuiau sa astepte minute in sir pentru a vota. Dar lasand la o parte numarul mare al votantilor si vremea frumoasa care parca te indemna sa iesi din casa, ziua alegerilor a avut si cateva bube de ordin organizatoric, si aici facem referire la modul cum a inteles echipa organizatorica sa imparta stampilele pentru sectiile de votare fara a se tine cont de numarul inscriptiopnat pe stampila de vot. Dar totul a fost sesizat si rezolvat in timp util asa incat procesul electoral a inceput la timp in ialomita si s-a incheiat conform programului la orele 21.

In afara de evenimentele inerente, de la Centrul judetean deComunicare aflam ca prin 112 au fost primite 54 de sesizari, 10 privesc dezlipirea amprentei de cauciuc de pe stampile, la sectii de votare din: Slobozia, Fetesti, Tandarei,  Amara, Fierbinti – Târg, Perieti, Facaeni, Saveni, Milosesti si Vladeni

În urma verificarilor efectuate, 26 din totalul incidentelor sesizate nu s-au confirmat, iar în 6 cazuri s-au întocmit dosare penale  pentru abuz în serviciu, oferirea de sau darea de bani, bunuri ori alte foloase, în scopul determinarii alegatorului sa voteze ori sa nu voteze cu un anumit candidat, precu si pentru furt.

De asemenea aflam ca politistii ialomiteni au întocmit dosar penal si efectueaza cercetari fata de un cetatean, sub aspectul savârsirii infractiunii de „abuz în serviciu”. Acesta, medic în cadrul Spitalului Orasenesc Tandarei, este suspectat ca ar fi pus la dispozitia unor pacienti, la solicitarea acestora, o autoutilitara din dotarea institutiei, în vederea deplasarii la o sectie de votare, pentru exercitarea dreptului la vot. Nici primarul unei comune ialomitene nu a scapat fiind cercetat pentru savârsirea infractiunii de  „abuz în serviciu”. Acesta este acuzat de un angajat al unei institutii publice, ca ar fi dispus transportarea mai multor persoane la vot, cu o autoutilitara din dotarea Primariei, destinata transportului de copii.

O alta sesizare  il vizeaza pe un barbat din orasul Tandarei. Se pare ca acesta ar fi oferit sume de bani unor concetateni, pentru a-si exprima votul în favoarea unui anumit candidat, politistii ialomiteni au întocmit dosar penal. Din cercetarile efectuate nu au reiesit aspecte care sa confirme sesizarea, însa investigatiile continua

Tot ieri politistii au efectuat verificari pentru clarificarea unor aspecte semnalate de un cetatean, prin S.N.U.A.U. 112, potrivit carora, alegatorii ies cu diferite bunuri dintr-un magazin alimentar situat în imediata apropiere a unei sectii de votare din comuna Suditi, insinuând ca acestea ar fi fost oferite, pentru a vota în favoarea unui anumit candidat. Apelantul face trimitere la faptul ca magazinul respectiv este situat lânga centrul de campanie al unui partid politic.  Aspectele semnalate nu s-au confirmat, insa echipele de cercetare ale Politiei continua verificarile în legatura cu celelalte aspecte semnalate.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.