În zonele inundabile ale Feteştiului au fost plantaţi 2.500 de puieţi de plop

2

În câteva ore, la Feteşti au fost plantate pe malul Dunării două hectare şi jumătate de teren din zona inundabilă. Pentru ca treaba să meargă strună, primarul Gheorghe Catrinoiu a pregătit din timp terenul, curăţând locaţiile de gunoaie şi săpând gropile cu un utilaj. Se încearcă astfel ca zona de pe malul Dunării să redevină una de agrement, cum a fost înainte de 1989.
Campania organizată în cadrul acţiunii România prinde rădăcini a scos din case numeroşi tineri, entuziasmaţi de rolul lor în evoluţia oraşului. Voioşi nevoie mare, elevii de la Şcoala numărul 7 Aurel Vlaicu au răspuns provocării de a boteza puieţii plantaţi, chiar cu numele lor. După cum spun copiii, cu siguranţă plopul Victoraş va fi cuminte şi va creşte frumos.
Chiar dacă efortul fizic e mai puţin obişnuit pentru demnitari, parlamentarul liberal de Ialomiţa, Cristina Pocora, a pus mâna pe lopată şi s-a străduit să se achite onorabil de îndatorirea civică faţă de mediu.
Cele aproape 3 hectare de teren plantate cu puieţi de plopi în zonele inundabile ale Feteştiului vor fixa solul şi vor împiedica eroziunea malului Dunării.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Asta pana cand nu ii fura lumea sa ii puna pe foc sau sa ii puna la ei in gradina.
    La cat gunoi era pe acolo tare ma mir sa le pese locuitorilor din zona.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.