Încă un administrator cercetat penal

1

Administratorul unei societăţi comerciale din Feteşti este cercetat penal pentru evaziune fiscală.
În urma unei sesizări a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ialomiţa, Poliţia Municipiului Feteşti cercetează reprezentantul legal al unei firme din localitate pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, timp de aproape 2 ani, a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.
În perioada ianuarie 2010 – octombrie 2011, administratorul, o femeie în vârstă de 43 ani din Feteşti, a reţinut impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă fără a le vira la bugetul statului în termenul legal.
Prejudiciul la stat este de 4.100 lei. Paguba produsă salariaţilor la vechimea în muncă şi asigurările sociale a rămas necontabilizată de FISC.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

1 comentariu

  1. Ce stire bomba!
    Hai sa facem un calcul: contributiile sociale si impozitul pe salarii reprezinta cam 46-48% din fondul de salarii. Sa zicem, rotunjit, 45%. Prin aritmetica de clase primare, descoperim ca agentul economic a platit salarii de cca. 9200 lei. Asta in 22 luni (ianuarie 2010 – octombrie 2011), rezultand un salariu de 418 lei lunar. Cel mai probabil exista un singur salariat (poate patronul sau o ruda) si ala platit cu o jumatate de norma! Asadar, prin formularea “Paguba produsă salariaţilor la vechimea în muncă şi asigurările sociale a rămas necontabilizată de FISC” se induce gresit cititorilor ca ar fi vorba de o groaza de salariati pagubiti! Si va asigur ca prejudiciul se stinge automat la plata debitului, probabil plus ceva dobanzi de intarziere (fiindca penalizarile, daca se plateste din proprie initiativa, nu se mai percep). Termenul de prescriptie la plata a oricarui debit catre fisc este de 5 ani!
    Felicitari celor de la DGFP Ialomita! Au gasit marele mafiot, persoana care destabilizeaza economia nationala.
    Cu titlu de exemplu, cam atat i se retine lunar pe statul de plata (contributii sociale si impozit) unui director important de institutie din oras (sa zicem, la intamplare, DSV sau CJAS).

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.