Încă un telverde

0

Începând de ieri, operatorii economici din industria alimentară au o nouă obligativitate privind informarea consumatorilor în legatură cu produsele şi serviciile supuse controlului sanitar – veterinar.

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa a transmis către abatoarele, fabricile de produse lactate şi magazinele alimentare din judeţ, impunerea de a afişa în loc vizibil, respectiv la intrarea şi ieşirea din unitate, precum şi lângă casele de marcat, în spaţiul de comercializare sau de prestare a serviciilor, numărul liniei telefonice cu apelare gratuită, precum şi adresele instituţiei unde pot formula sesizări sau reclamaţii.

Anunţul va fi inserat pe o plachetă care va conţine adresa site–ului oficial al Autoritaţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Responsabil de realizarea plachetei este persoana juridică sau fizică care pune la dispoziţia consumatorilor produsele şi serviciile supuse controlului sanitar –veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

În eventualitatea în care administratorii unităţilor deţin site–uri de comerţ electronic şi oferă produse şi servicii supuse controlului sanitar–veterinar, sunt obligaţi să prezinte pe prima pagină a site–ului propriu un link către adresa oficială de web www.ansvsa.ro.

Nerespectarea ordinului de afişare a numărului de TEL VERDE 0800.826.787  se sancţionează potrivit prevederilor legale în vigoare.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.