Incendiu la Amara

0

Trei animale moarte şi opt ore de luptă cu focul- sunt urmările incendiului declanşat vineri, la un adăpost de animale din oraşul Amara.

În jurul orei 21, pompierii ialomiţeni au fost solicitaţi prin 112 să intervină la două anexe gospodăreşti din Amara. Deşi echipajul de intervenţie a ajuns la faţa locului în cel mai scurt timp, animalele adăpostite în saivan nu au mai putut fi salvate, iar acoperişul cuprins de flăcări s-a prăbuşit peste ele.

Adăpostul a fost distrus în proporţie de 90%, însă flăcările au ars şi rezerva de furaje a proprietarului: 250 de baloţi de lucernă şi 100 de baloţi de paie.

În ciuda intervenţiei pompierilor, flăcările s-au extins şi la o altă anexă aflată în imediata apropiere a adăpostului de animale, pe care au distrus-o în proporţie de 70%.

Şi în acest caz, în interior erau depozitate plante furajere şi alte materiale, arzând în total 34 de baloţi de lucernă, 100 de baloţi de paie, 24 de grinzi din lemn şi 2 motoare electrice.

Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 8 ore, incendiul fiind lichidat abia în zorii zilei următoare, în jurul orei 6.

Se pare că focul a fost pus intenţionat de o persoană rămasă încă neidentificată.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.