Incendiul de la blocul G8 a provocat un adevărat dezastru

0

FLR_7304

Incendiul de la blocul G8 a provocat un adevărat dezastru în garsonierele de pe palier, dar şi de la etajele inferioare. 
Focul a izbucnit în locuinţa a doi concubini, consumatori de alcool şi cu probleme psihice, persoane reclamate de nenumărate ori la poliţie şi primărie de către vecini, pentru mizeria în care trăiau şi disconfortul pe care îl produceau tuturor locatarilor.
Flăcările au aprins hainele şi gunoaiele din casă şi au scos toţi vecinii afară în toiul nopţii, speriaţi de proporţiile incendiului. Aşa se face că doi copii şi părinţii lor au fost găsiţi leşinaţi pe scări, sufocaţi de fumul gros, iar două femei în vârstă au fost scoase pe geam din locuinţă.
Vecinii spun, însă, că dezastrul ar fi putut fi evitat dacă autorităţile ar fi ţinut cont de reclamaţiile lor: 
audio LOCATARI
Vâlvătaia a fost stinsă după aproape 4 ore. Femeia de 45 de ani, din locuinţa căreia a izbucnit incendiul, a decedat, iar concubinul ei se află în stare gravă la spital.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Filmul incendiului
O persoană a decedat şi cinci au fost rănite în urma incendiului petrecut în cursul nopţii la Slobozia.
În jurul orei 03.30, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea focului izbucnit la o garsonieră situată la etajul 4 al blocului G8 de pe strada Dobrogeanu Gherea.  
În momentul sosirii la faţa locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă pe toată suprafaţa garsonierei, scara blocului era inundată de fum şi gaze toxice la etajele superioare, iar un bărbat, o femeie şi doi copii erau căzuţi pe holul de la etajul 4, intoxicaţi cu monoxid de carbon. 
Alte două femei, care se aflau într-un apartament învecinat, au rămas blocate în casă din cauza fumului dens. Pompierii au intervenit concomitent pentru scoaterea celor patru victime căzute pe casa scării, localizarea incendiului şi pentru salvarea, cu ajutorul unei autoscări mecanice, a celorlalte două victime, pe la geamul unei camere. 
Toate cele 6 persoane au fost preluate de echipajele de prim ajutor şi transportate la spital. Pentru o femeie în vârstă de 45 ani nu s-a mai putut face nimic, acesta fiind declarată decedată la scurt timp. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată, pompierii reuşind lichidarea acestuia după aproximativ trei ore şi jumătate.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.