Începe febra tezelor unice

0

Potrivit calendarului si metodologiei de examen aprobate de Ministerul Educatiei, elevii claselor a VII-a si a VIII-a vor sustine, de mâine, tezele cu subiect unic din semestru I, notele astfel obtinute urmând sa conteze, în proportie de 50%, la admiterea în liceu.
Prima proba din cadrul tezelor cu subiect unic este cea de limba si literatura materna, urmând ca pe 3 decembrie sa fie sustinuta proba de limba si literatura româna.
Matematica este programata pentru 13 decembrie, iar elevii claselor a VIII-a vor sustine pe 16 decembrie si o teza la alegere – istorie sau geografie, aceatsa fiind ultima teza din semestrul întâi.
Elevii care nu participa la examene si cei care nu promoveaza vor putea sustine tezele într-o sesiune speciala, care va începe în februarie 2009.
Ministerul Educatiei a reglementat modalitatea de desfasurare a examenelor pentru ca notele obtinute de elevi sa fie cât mai aproape nivelul de pregatire al acestora. Astfel, elevii vor fi asezati câte unul în banca, în ordine alfabetica, pe clase, iar profesorii care vor asista si cei care vor corecta lucrarile risca sanctiuni penale daca vor evalua neglijent raspunsurile elevilor sau daca îi vor lasa pe acestia sa copieze.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.