Început de an încărcat pentru angajaţii Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Barbu Catargiu al judeţului Ialomiţa

0

Două incendii, două intervenţii Smurd şi salvarea unui animal din apele îngheţate au fost situaţiile la care au intervenit pompierii ialomiţeni, în primele zile ale anului.

În noaptea dintre ani, pompierii din municipiile Slobozia şi Urziceni au asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la evenimentele prilejuite de petrecerea revelionului.

În aceeaşi noapte, la o jumătate de oră după miezul nopţii, echipajul SMURD Urziceni a intervenit pentru acordarea primului ajutor unei persoane victimă a unui accident rutier, petrecut în municipiul Urziceni.

În cea de-a doua zi a anului, în jurul orei 8 dimineaţa, la gospodăria unui cetăţean din comuna Dridu a izbucnit, din cauza unui scurtcircuit, un incendiu, în urma căruia au ars mai multe bunuri.

Şi în cea de-a treia zi, situaţiile de urgenţă la care au fost solicitaţi pompierii au început să fie anunţate încă de la prima oră a dimineţii.

Prima intervenţie a fost la locuinţa unei femei din comuna Traian, unde din cauza unui coş de evacuare a fumului, necurăţat, jarul a aprins diferite textile din apropierea acestuia. Timp de 60 de minute s-au luptat pompierii cu flăcările, însă incendiul s-a manifestat violent, iar locuinţa femeii nu a mai pututu fi salvată.

Trei ore mai târziu, echipajul de salvatori al inspectoratului a acţionat în comuna Sudiţi, sat Gura Văii, unde un cal, lăsat nesupravegheat, a încercat să meargă pe gheaţa formată pe lacul Valea Ţiganului, care a cedat, acesta căzând în apă unde a rămas captiv.

După aproape o oră, animalul a fost scos din apele îngheţate şi dus la mal.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.