Incidenţă crescută la hepatită virală de tip A

0

_DSC0059

În Ialomiţa se înregistrează o creştere a îmbolnăvirilor cu hepatita virală, de tip A! Până în prezent au fost confirmate mai multe cazuri în Slobozia şi Feteşti, iar răzleţ câte una-două situaţii în Lăcusteni, Valea Ciorii, Scânteia, Iazu şi Reviga. 
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, Mihaela Dumitrescu, precizează că mai multe cazuri de hepatită virală de tip A au apărut în colectivităţile de romi din cartierele Vlaşca-Feteşti şi Bora din Slobozia:
audio Mihaela DUMITRESCU
Interesant pentru specialişti este că printre persoanele diagnosticate cu hepatită virală sunt mulţi tineri şi adulţi. Cunoscută drept boala mâinilor murdare, hepatita de tip A evoluează cu o periodicitate de câţiva ani, iar în Ialomiţa a cunoscut o creştere în 2008 când în judeţ s-au înregistrat peste 100 de cazuri, dar şi în 2012 când în zona Urziceni-Bărbuleşti au fost confirmate 127 de cazuri.
Hepatita virală de tip A evoluează în perioada septembrie–noiembrie, iar pentru prevenirea îmbolnăvirii specialiştii recomandă respectarea regulilor elementare de igienă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.