Incidente electorale

3

Incidentele si balbele electorale au condimentat si in Ialomita primul tur de scrutin al alegrilor prezidentiale. La Stelnica, amprenta unei stampile a disparut inexplicabil dupa orele pranzului. La Cocora, un barbat de 35 de ani a fost surprins in timp ce si-a fotografiat votul. Desi politia a fost sesizata telefonic,  presedintele sectiei e votare a decis stergerea dovezii. Barbatul a fost amendat cu o mie de lei dar votul lui a fost introdus in urma considerandu-se valabil. La Tandarei au fost reclamate curse de transport electoral al pacientilor internati in spital la sectia speciala de votare din Gara CFR. Peste toate sesizarile si reclamatiile insa, ialomitenii au asteptat rabdatori la usile sectiilor de votare pentru a le veni randul in cabine si la urne. La sectia de la Bucu organizata la caminul cultural, aglomeratia si asteptarea s-au justificat matematic: sectia avea 5 stampile dar in interior au fost  amenajate numai trei cabine de vot.

In toate localitatile rurale ale judetului, intre orele 11 si 17, cetatenii cu drept de vot au asteptat sa intre in cabina de vot.

In listingul de sesizari transmis de Centrul de Comunicare se regasesc diverse acuzatii privind influentarea votului, mai putin disparitia amprentelor unor stampile, cazuri semnalate la Stelnica, Tandarei si Fetesti.

Clementina Tudor

3 comentarii

  1. preotul din andrasesti cauta batrani sa i duca la vot.dar cand a trebuit sa mearga acsa sa i spovedeasca s-a scuzat spunand ca nu are timp. intortocheate sunt caile Domnului

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.