Incidentele şi bâlbele electorale au condimentat şi în Ialomiţa primul tur de scrutin al alegrilor prezidenţiale

0

La Stelnica, amprenta unei ştampile a dispărut inexplicabil după orele prânzului. La Cocora, un bărbat de 35 de ani a fost surprins în timp ce îşi fotografia votul. Deşi poliţia a fost sesizată telephonic, preşedintele secţiei de votare a decis ştergerea dovezii. Bărbatul a fost amendat cu o mie de lei, dar votul lui a fost introdus în urnă, considerandu-se valabil. La Ţăndărei au fost reclamate curse de transport electoral al pacienţilor internaţi în spital la secţia specială de votare din Gara CFR. Peste toate sesizările şi reclamaţiile însă, ialomiţenii au aşteptat răbdători la uşile secţiilor de votare, pentru a le veni rândul în cabine şi la urne. La secţia de la Bucu organizata la căminul cultural, aglomeraţia şi aşteptarea s-au justificat matematic: secţia avea 5 ştampile, dar in interior au fost amenajate numai trei cabine de vot.

În toate localităţile rurale ale judeţului, între orele 11 şi 17, cetăţenii cu drept de vot au aşteptat să intre în cabina de vot.

În listingul de sesizări transmis de Centrul de Comunicare se regăsesc diverse acuzaţii privind influenţarea votului, mai puţin dispariţia amprentelor unor ştampile, cazuri semnalate la Stelnica, Ţăndărei şi Feteşti.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.