Indexarea taxelor îi pune pe primari la zid

0

Edilii din Ialomiţa sunt total bulversaţi în privinţa ajustării taxelor locale cu indicele de inflaţie. Inconsecvenţa reprezentanţilor Guvernului privind opţiunea primarilor şi a consiliilor locale de a decide indexarea dărilor cu 16% a determinat un adevărat haos în administraţiile din teritoriu.
Într-un sondaj telefonic realizat de Radio CAMPUS, primarii spun că sunt între ciocan şi nicovală pentru că, deocamdată, legea îi obligă să aplice indicele de inflaţie. Ieşirea din această situaţie ar fi o ordonanţă a guvernului care să prevadă o excepţie de la actul normativ în vigoare.
Primarul de la Amara, Victor Moraru, spune că toată această tevatură dovedeşte populismul politicienilor, care după ce au tot amânat stabilirea valorii taxelor şi impozitelor locale, obligatorie încă din luna Mai anul trecut, nu ştiu cum să mascheze creşterea acestora.
La Urziceni, administraţia locală a decis să amâne plata impozitelor până la 15 ianuarie, iar pentru celelalte taxe aplică indicele de inflaţie. La Slobozia, executivul declară că taxele şi impozitele locale vor rămâne neschimbate faţă de anul trecut, fără dubii privind legalitatea situaţiei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.