Infractiuni de campanie

0

Bannere furate sau distruse, afise electorale rupte si reclamatii de mita electorala mai mult sau mai putin intemeiate. Centrul de Comunicare Judeţean Ialomiţa a inregistrat în perioada 6 – 17 noiembrie, 6 incidente electorale în localităţile Mihail Kogălniceanu, Giurgeni, Feteşti, Sfântu Gheorghe, Platoneşti şi Cosâmbeşti. Fara a preciza care dintre partide au calcat pe bec, opinia publica este informata ca in aceasta campanie electorala au fost lipite afişe electorale pe mai multe garduri ale curţilor cetăţenilor fără  acordul scris al acestora.

Poliţia a mai fost sesizată că o echipă de campanie electorală oferă alimente cetăţenilor dintr-o localitate. În urma verificărilor efectuate a fost identificat un grup format din 11 persoane ce purtau obiecte de îmbrăcăminte cu însemne electorale şi distribuiau cetăţenilor sacoşe din material textil cu însemnele unui partid. Procedându-se la verificarea conţinutului acestora  s-a constatat că în interior se găsesc pungi, pliante, pixuri, chibrituri si calendare, bunuri cu valoare simbolică inscriptionate cu însemne politice, ceea ce nu constituie fapta penale sau contravenţionale.

Un fetestean a reclamat că vecinul său a rupt 3 afişe electorale ce erau afişate pe un placaj fixat pe gardul locuinţei petentului. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei.

La Malu a fost furat duminica un banner iar la Platonesti au fost distruse alte doua. Politistii din Tandarei au identificat patru barbati din Gheorghe Lazar care au recunoscut atentatul la insemnele altui partid politic decat cel pentru care ei lipeau afise electorale. Isprava lor este acum obiectul unui dosar penal.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.