Infracţiuni economice

0
Poliţiştii ialomiţeni au finalizat ancheta în cazul a trei persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul cauzat la bugetul de stat depăşeşte 935.000 de lei.
Ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au sesizat instanţa de judecată într-un dosar penal în care sunt cercetaţi  o femeie de 55 de ani, din Argeş şi un bărbat de 42 de ani, din capitală, care s-au învârtit cu afaceri prin judeţ.
Cei doi sunt acuzaţi că în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, în perioada 2004 – 2005, nu au evidenţiat în totalitate operaţiunile comerciale derulate şi prin înregistrarea unor documente fictive, s-au sustras de la plata către buget cu aproape un miliard de lei vechi, reprezentând TVA şi impozit pe profit.
Tot în ultima zi a lunii august, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat ancheta într-un dosar penal în care un bărbat din Slobozia este cercetat pentru evaziune fiscală. În calitate de administrator al unei societăţi comerciale, slobozeanul a reţinut fără a vira la bugetul statului contribuţiile de reţinere la sursă în valoare de peste 33.300 de lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.