Inspecţie socială la primării

3
Inspectorii sociali au amendat 29 de primării din judeţ, pentru neregulile constatate la întocmirea dosarelor de ajutor social. Bilanţul Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa demonstrează că anchetele sociale sunt completate în mod sumar şi iresponsabil, fără ca situaţiile să fie reevaluate la 6 luni, pentru urmărirea respectării condiţiilor de încadrare la venitul minim garantat.
Şeful Serviciului de Evidenţa Muncii, Aurelia State, precizează că, în cele mai multe dintre cazurile verificate, ajutorul social s-a acordat extrem de uşor.
În situaţiile în care există mai multe familii înrudite de gradul 1, care locuiesc în aceeaşi gospodărie, echipa de inspecţie a recomandat responsabililor de la primării mai multă obiectivitate asupra stabilirii criteriului de gospodărire separată.
Aurelia State, şeful serviciului de evidenţa muncii din cadrul ITM Ialomiţa. Sumele încasate necuvenit de către beneficiarii de ajutor social sunt imputabile angajaţilor primăriei, responsabili de legalitatea plăţilor. Primăriile inspectate au fost amendate cu 15.300 lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Realitatea, nu tv, arata ca beneficiaza de ajutor social cine se descurca mai bine, in primul rand, si abia apoi cei care merita de fapt; de la asta se trage situatia cu dosarele intocmite in doru’ lelii.

  2. Pentru dosarele intocmite “in doru’ lelii”, salariatii primariilor care au facut tot felul de omisiuni, nu raspund disciplinar?
    Daca au fost omisiuni mai mult sau mai putin intentionate si asfel persoane cu venituri substantiale au beneficiat de ajutor social, care sunt masurile administrative pe care le suporta un bugetar din primarie?

  3. Ginuta mama, salariatii primariilor raspund (si disciplinar) in fata sefului lor… primarele (mai mult sau mai deloc mustacios). Tare mi-e teama insa ca tocmai sefu’ asta (am vrut sa scriu tartorele insa poti sa faci cuiva proces de intentie pe caldura asta de iad?) e cel avizeaza (semneaza) pentru aceste dosare. Si cate din aceste 29 de primarii ialomitene au primari si majoritate psd-ista in consiliul local? He, he, he…social-democrati, bre…tin cu omu’, nu ca hotii astia de la pd-l care nu mai stiu ce sa-i ia puturosului de votant. Acu’ sumele se vor imputa angajatilor primariilor responsabili de legalitatea platilor (scrie in articol, sa speram ca se va adeveri) iar RO va mai face un pas dinspre rusia spre Europa…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.