Inspectorii veterinari în control

2

Lucrătorii sanitar-veterinari au fost împuterniciţi să verifice legalitatea primirii subvenţiilor pentru creşterea bovinelor.
În primul rand, inspectorii vor controla dacă numărul de animale din gospodăriile populaţiei corespunde cu cel declarat pentru obţinerea sprijinului financiar.
Punctual se va urmări dacă bovinele sunt identificate, registrul de exploataţie este completat la zi, proprietarul a ridicat de la Direcţia Sanitar Veterinară paşapoartele bovinelor şi, cel mai important, dacă datele din registrul exploataţiei corespund cu documentele animalelor şi cu situaţia din fermă.
De asemenea, în paşaportul animalelor trebuie scrise datele ultimului deţinător, iar crotaliile şi paşapoartele de la bovinele sacrificate pentru consum propriu se predau medicului veterinar împuternicit.
Verificări similare se vor face şi la exploataţiile comerciale.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. De controale ne-am saturat,subventia pentru bovine cand ne-o dau????????
    Sau asteapta sa creasca preturile la fan si cereale ca sa nu ne alegem cu nimic…

  2. Inspecorii veterinari sa controleze la singe pe toti crescatori de bovine,daca ar face asa suma pe cap ar creste considerabil si ar beneficia cei care intradevar cresc bovine nu cei care numai declara efectivul si ipart bani cu mafioti din sistem.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.