Instituţiile publice şi autorităţile locale din judeţ anunţă un nou val de restructurări

0
Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa a fost înştiinţat de intenţia de concediere colectivă a 273 de persoane, salariate în 11 unităţi de stat.
Pentru personalul contractual, perioada de preaviz este de 20 de zile lucrătoare şi conform Contractului Colectiv de Muncă, în perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi.
În cazul eliberării din funcţia publică, ca urmare a reorganizării activităţii prin reducerea de  posturi, autoritatea sau instituţia publică trebuie să acorde funcţionarilor publici un preaviz de 30 de zile calendaristice. În această perioadă, programul de lucru se poate reduce la 4 ore, fără a afecta retribuţia cuvenită pentru 8 ore.
În perioada de preaviz, dacă în cadrul autorităţii sau instituţiei publice sunt funcţii vacante corespunzătoare, există obligaţia de a le pune la dispoziţie funcţionarilor publici. În caz contrar, autoritatea ori instituţia publică va solicita Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în perioada de preaviz, lista funcţiilor publice vacante. În cazul în care există o funcţie publică vacantă corespunzătoare, identificată în perioada de preaviz, funcţionarul public va fi transferat în interesul serviciului sau la cerere.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.