Intalnire a farmacistilor cu directorul Casei de Sanatate

0

Farmaciştii din Ialomiţa au convocat în şedinţă conducerea casei judeţene de sănătate, pentru a afla când vor primi decontările pentru medicamentele compensate şi gratuite, eliberate în vara acestui an. Plăţile sunt în întârziere cu 3 luni, iar contractul cadru prevede plata la cel mult 60 de zile.

Directorul CASEI, Mihai Geantă, precizează că în cursul zilei de astăzi se vor face plăţile pentru reţetele emise în luna aprilie. În privinţa programelor naţionale, deconturile sunt la nivelul de consum al lunii iunie. Se încearcă, însă, ca în prima parte a lunii septembrie, să se recupereze din întârzierea plăţilor către farmacii, la rândul lor datoare la furnizori.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Sănătate îi sfătuiesc pe farmaciştii din Ialomiţa să continue eliberarea de medicamente compensate şi gratuite, în speranţa că în trimestrul 4 al anului vor fi găsite soluţii pentru depăşirea situaţiei de criză. Printre soluţii se numără decontarea la 90 de zile şi adoptarea unor credite de angajament, care să permită efectuarea de servicii medicale, cu plata la un termen mai mare de timp faţă de cel actual.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.