Interzis la Urziceni

0

Prefectul judeţului Ialomiţa, Alexandru Ştiucă nu şi-a putut desfăşura programul de audienţe stabilit la Urziceni pentru că i s-a sugerat de către primarul Constantin Sava că nu are ce căuta la Primărie, deşi întâlnirea fusese fixată cu mai bine de două săptămâni în urmă.

Prefectul de Ialomiţa spune că celor care ar fi dorit să se înscrie la audienţe li   s-a propus rezolvarea problemelor la nivel local de către responsabilii din cadrul Primăriei Urziceni.

Reacţia de astăzi pare să fi fost provocată de hotârârea din 22 iunie a Tribunalului Judeţean Ialomiţa, care s-a pronunţat în favoarea Prefecturii, în mai vechiul litigiu cu Primăria Urziceni, referitor la legalitatea prezenţei în Consiliul Local a celor doi consilieri, Stela Savelciuc şi Cosmin Stanciu, cărora PSD le-a retras sprijinul politic. În plus, crede prefectul, e vorba şi de o lipsă de respect şi de înţelegere a atribuţiilor pe care le au cele două instituţii.

Contactat telefonic, primarul Constantin Sava dezminte acuzaţiile prefectului şi îl acuza pe reprezentantul guvernului în teritoriu de politizarea demersului de a acorda audienţe.

Prefectul Alexandru Ştiucă speră că autorităţile locale de la Urziceni vor reveni la sentimente mai bune faţă de instituţia Prefectului şi că programul de audienţe va căpăta caracter de permanenţă, cu atât mai mult cu cât s-a bucurat de succes în alte localităţi ialomiţene.

Robert Viorel Dinca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.