Investiţiile la sursa de apă a Sloboziei au fost stopate

6

Consilierii locali PSD au stopat programul de investiţii în sursa subterană de apă a oraşului.
Banii destinaţi finalizării proiectului au fost deturnaţi prin amendamente la rectificarea de buget, către străzi şi reţelele de energie electrică în cartierul Gară Slobozia Nouă.
Demersul a fost împotriva voinţei primarului Gabi Ionaşcu, susţinut acum în consiliul local de reprezentanţii politici ai PDL şi, parţial, PNL.
Disputa de opinii s-a conturat în jurul temei privind oportunitatea finalizării proiectului.
Cu 6 luni înainte de finalizarea investiţiei, aproape toţi consilierii locali ai PSD au decis că programul privind alimentarea cu apă a oraşului poate să mai aştepte. Decizia i-a înfuriat pe unii dintre consilierii PDL, nemulţumiţi de schimbarea bruscă de macaz a colegilor de consiliu. Constantin Sărăcăceanu: “Nu ati vrut macar sa recunoasteti ca este o problema reala, am spus-o tot de la acest capat al mesei – domnule, a fost o greseala, au aparut probleme neprevazute, trebuie sa mergem inainte cu rabdare si sa spunem cetatenilor cat mai au de suportat. Statia de tratare, am spus-o din capul locului, e unica rezolvare. Sa nu ne ascundem dupa deget si sa mergeti in solidar cu tot ceea ce s-a facut si ne-ati sfidat”.
Iniţiatorul amendamentelor de transferare a banilor de la puţuri la străzi este Cornel Vasile, în opinia căruia lipsa prevederilor bugetare poate condiţiona contractele aflate în derulare: “Atata timp cat nu mi se pune la dispozitie o documentatie in baza careia sa pot fi de acord, o finantare pentru inca 4-5 puturi, habar n-am cate sunt acolo, pentru a aloca inca 14 miliarde de lei, sa mi se spuna clar: domnule, pentru lucrul asta trebuie sa le facem. E adevarat ca avem un contract cu executantul, dar eu stiu ca acea lucrare este multianuala si nu se poate executa o lucrare in cadrul unui contract multianual atata timp cat nu are prevedere bugetara”.
Mai mult, Dănuţ Nedelcu nu înţelege oportunitatea forării tuturor puţurilor prevăzute în proiect: “Din moment ce la ora actuala avem 20 de fantani forate si se exploateaza 8-9, aceste fantani asigura necesarul de apa, in conditiile in care dispare Amara ca si consumator, dispare si Avicola, va intreb daca mai e necesara forarea a inca 5 fantani din moment ce se exploateaza 8-9 din 20 si este suficient”?
Precizările au venit din partea primarului Gabi Ionaşcu, cu atenţionarea că orice întârziere atrage penalităţi: “Cu cat se lungeste contractul, cu atat noi platim mai mult. Si raspunderea asta trebuie sa revina in sarcina cuiva, pentru ca trebuie inchisa investitia. Domnule Nedelcu, statia de tratare de care discutam acum, a trecut prin chinurile facerii, a durat doi ani, la trei curti de apel ne-am certat si in sfarsit a ramas sa incheiem acest contract. Este ultima lucrare din acest lant privind apa. Statia de tratare este calculata pentru intreg frontul de captare. Nu e ca vreau eu, nu e fantana din fundul curtii. Pentru cunostinta oricaruia dintre dumneavoastra, trebuie sa afirm: orice contract este supravegheat de ANRMAP, agentia care se ocupa cu achizitiile publice”.
Paradoxal poate, pintre cei care au susţinut finalizarea investiţiei se află şi Paros Radu: “Nu stiu de ce, dintr-o data – bun, motivatii exista, desi domnul Nedelcu nu are hartiile pe care le-a solicitat domnul Cornel Vasile, a putut sa decida de ce nu vrea acele 5 puturi – dar eu, ca oponent vehement al acestui proiect de la bun inceput, de cand s-a contractat creditul si pana acum, ma vad nevoit sa fiu in fata unui bluf. Am tot plusat si eu si dumneavoastra, si domnul primar, de ce sa ne impotmolim la urma? Patru ani de zile ati mers pe solutia asta – haideti s-o incheiem si sa vedem ce se intampla. Ca nu am terminat nici sursa de la Chiciu, si am bagat banii acolo; si aici am bagat o gramada de bani si acum ne impiedicam de 14 miliarde”?
Nici un argument nu a trecut însă de zidul consilierilor PSD, strâns uniţi în jurul candidatului desemnat, şi susţinuţi cu un vot de un consilier liberal. Toată tabăra PDL şi Dumitru Catargiu s-au abţinut de la vot, alături de consilierii social democraţi Vasile Sava şi Teodor Ştefan. Cu toate acestea amendamentele făcute au trecut iar programul de investiţii în sursa subterană, canalizare şi staţia de tratare, stopat, până la noi ordine.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

6 comentarii

  1. Rezultatul? Slobozenii vor cara in continuare apa cu bidoanele!!! Cat va mai suporta ma pamantul asta sa va bateti joc de propria populatie pentru satisfacerea unor orgolii politice?

  2. Nea Ion, oamneii mai vor si rezultate palpabile (drumuri pietruite…..)nu doar bani “ingropati” fara rezultate imediate. Investitiile pentru apa vor fi reluate si finalizate corect de urmatorul primar.

  3. ,,mike and the mecanics from Malu” se erijeaza in atotstiutor; de fapt nu-i decat un biet purtator de vorbe al psd-istilor din slobozia, care isi reneaga primarul inainte de alegerile locale! Ridica-te Gheoghe, ridica-te Ioane! Terminati odata cu mincinosii astia care, in sfarsit, si-au dat arama pe fata!

  4. Razbunarea e mama tuturor prostilor, mai PsCdR-istilor. Acum 4 ani ati votat pentru proiectul cu apa si acu??? Mai erau 5 pute de facut. Dar va ie frica de ionascu acum. Dar va razbunati pe slobozeni. Terminati ce ati inceput ca sa fie dosarul penal complet.
    Zic io ….

  5. voi sa raspundeti cum a fost posibila evaziunea de 50 de mil euro din ograda (de taran, dupa spusele lu’ Mike) facuta Marinica, tatucul vostru….

  6. Probabil ,,mike and the mecanics from Malu” , consilierul psd cornel vasile si ceilalti psd-isti DIN SLOBOZIA nu sunt constienti ca li se vor imputa banii cheltuiti pentru asfaltare…Chiar sa nu se fi gandit ca stazile proaspat asfaltate, pentru a obtine votul slobozenilor naivi, vor trebui apoi perforate din nou, pentru a se inlocui conductele corodate, vechi de zeci de ani, de pe vremea cand erau comunisti imputiti, nu din aia cu,, fata umana”, ca acum?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.