Invitatie la bani europeni

0

Mediul privat din Ialomita este invitat sa aplice pentru finantarea unuor afaceri prin intermediul Programului Operational Regional de Dezvoltare. Desi unii dintre aplicanti isi retrag proiectele pentru ca au ajuns in imposibilitatea de cofinantare, afacerile sustenabile pe piata, pot beneficia de fonduri nerambursabile.  Axa prioritara 4, pentru sprijinirea mediului de afaceri are un buget de 113, 22 milioane de euro.

Pentru domeniul 4.1, dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala au fost depuse trei proiecte dintre care unul a fost retras ulterior de aplicant, unul este în etapa de evaluare tehnica si financiara iar cel mai avansat este  în etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic. Asistenta financiara nerambursabila solicitata este de aproximativ 7,05 mil. Euro dintr-un total de 38,27 milioane de euro.

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat spune ca din cauza crizei, oamenii de afaceri renunta la investitii. Oportunitatea pentru finantare nerambursabila ramane insa valabila pentru cei care merg mai departe cu investitiile programate. Este cazul parcului industrial de langa AMONIL.

Pentru Domeniul major de interventie 4.3 – Sprijinirea dezvoltarii microîntreprinderilor- alocare regionala este de 28,47 mil. euro. În cadrul primului apel de proiecte cu termen limita de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finantare de catre solicitantii din regiunea Sud Muntenia, în valoare totala de aproximativ 67,5 milioane de lei. In cadrul aplicatiei au fost respinse 30 de proiecte, trei aplicanti au renuntat la semnarea contractului si s-au semnat 21 de contracte de finantare.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.