Jale pe şosele

0

Bilanţul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii de la rutieră, pe şoselele judeţului, indică, pentru ultimele 48 de ore, 15 permise reţinute, 267 de sancţiuni aplicate şi o valoare a amenzilor de peste 66.000 lei.
În pofida vremii extrem de călduroase, echipaje ale Serviciului Rutier Ialomiţa au acţionat pe principalele artere din judeţ, pentru asigurarea respectării normelor rutiere în trafic, pentru prevenirea şi combaterea neregulilor care pot conduce la producerea unor grave accidente de circulaţie.
Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 3 pietoni au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regulilor privind traversarea părţii carosabile, 37 de conducători auto pentru că nu purtau centura de siguranţă, 4 pentru efectuarea de opriri neregulamentare, iar diferenţa pentru alte abateri.
Oamenii legii avertizează că, din cauza temperaturilor ridicate, riscul de producere a accidentelor rutiere este mai mare, oboseala se instalează mai repede, dar şi că drumurile către munte şi mare sunt foarte aglomerate, din cauza unor lucrări efectuate la carosabil. Pentru evitarea neplăcerilor din trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, să păstreze distanţa între autoturisme şi să nu calce pedala de acceleraţie, pentru că traficul este supravegheat cu ajutorul radarelor din dotare.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.