Jandarmeria Ialomiţa, la ceas de bilanţ

0

Odată cu terminarea campionatului de fotbal, dar şi a altor misiuni precum sărbători religioase, zilele muncipiilor Slobozia şi Urziceni, precum şi paza pentru centrele de evaluare şi corectare a examenelor de capacitate şi bacalaureat, de care jandarmii ialomiţeni au trecut cu brio, Inspectoratul Judeţean şi-a prezentat bilanţul activităţii pentru primele 6 luni ale anului.

Ofiţerul de relaţii publice din cadrul I.J.J., maior Alexandru Contantinescu, spune că, în perioada de referinţă, au fost executate 1.256 misiuni de ordine publică, cu un efectiv de aproximativ 12.500 de jandarmi şi s-au aplicat aproape 750 de amenzi.

Potrivit bilanţului, eficienţa misiunilor organizate şi executate se reflectă în situaţia infracţională şi contravenţională de la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Ialomiţa. Astfel, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în 2009 se poate vorbi de o scădere a numărului de fapte penale constatate în misiuni executate independent, o creştere a numărului de infracţiuni constatate în misiuni executate în comun cu forţele de poliţie, în cadrul Planului General de Acţiune „Strada 2009” şi o creştere a numărului de sancţiuni contravenţionale aplicate, cu 22,7%.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.